Прегръдката на Стойчо и Бадема, разказ на Агенция БЛИЦ и коментар след него

Публикувано на: 23.06.2014 11:19

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 В събота следобед телефонът на Емил Гъргоров упорито звъни. Мобилният апарат на Бадема в последните дни е прегрял – кой ли не го търси, след като напусна ЦСКА. Този път обаче от другата страна на линията е Стойчо Младенов. Треньорът спазва обещанието си, което даде пред медиите - да потърси Гъргоров и да проведе разговор с него. Двамата си определят среща за неделя, на която ще си кажат много неща, съобщава Агенция БЛИЦ.  
 
Какво се е случило по време на срещата и как е протекъл разговорът между двамата?
 
Братска прегръдка и извинения един друг. Така е започнало всичко. И Стойчо, и Гъргоров са изчистили отношенията, след като се скараха по време на лагера в Боровец – само няколко часа преди Бадема да подаде молба за разтрогване на договора си.
 
Младенов е заявил, че държи на всяка цена Гъргоров да се върне в тима, защото разчита на него. Емо е бил повече от откровен и първоначално заявил категорично, че това няма как да се случи, докато в ЦСКА са Александър Томов и Александър Тодоров. Стойчо обаче е направил и невъзможното, за да разубеди нисичкия техничар, отсичайки, че в името на каузата и в името на отбора трябва да се направи компромис. И че ако Гъргоров предприеме подобен ход, ще се вдигне в очите на всички, които подкрепят ЦСКА.
 
В процеса на разговора Бадема е започнал да се колебае и в крайна сметка след срещата, продължила близо два часа, той не е дал утвърдителен отговор. Поискал е време за размисъл, но е поставил и условие – би се завърнал в ЦСКА, ако настъпи промяна. Не толкова в забавянето на парите, колкото да се сложи край на постоянните лъжи и обещания.
 
Сигурни източници разкриха, че тази вечер Гъргоров и Стойчо Младенов ще се чуят по телефона. И че не е изключено най-късно до края на седмицата Бадема да потегли към лагера на ЦСКА в Холандия и да се присъедини към отбора.
 
Зад него са не само Стойчо и помощниците му, но и всички футболисти. Те са готови да съберат подписка за връщането на Гъргоров в случай, че босовете на клуба се възпротивят.
 
Според запознати късно снощи Младенов е провел разговор с Томов относно завръщането на Гъргоров в ЦСКА. Не е изключено съвсем скоро босът на “червените” също да се срещне с Бадема.
 
Коментар на Петьо Костадинов-Полковника: В личен план и аз съм имал много дълъг период на разкъсани отношение със Стойчо Младенов. Има го навсякъде. Миналата година просто си стиснахме ръцете, за да се опитаме заедно да направим нещо добро. Той и ръководителите в клуба, аз и приятелите с други средства извън него. В конкретния случай не съм  този, който да определя общото настроение, но в управленски план внушенията срещу ръководещите са недопустими. Още повече с лексиката на един парцал, наричащи най-важните двама със "Сашетата". Подобни подмятания са торпилиращи клуба и рушащи крехкия авторитет от постигнат с общи усилия успех. Искрено препоръчвам строгата военна система за управление в условията на кризисна динамика. И всеки да си знае мястото. Единственото свещено право да бъде правото на избор - или играеш на хорото, или не. С такта, който ти свирят.

И изключително важно е да се разбере, че кухнята е свещена. Там се пазят "рецептите". Дори вечният съперник е пример. Свива бюджета до критични нива за заплати - аплаузи. Разкарва сериозни играчи - аплаузи. Осъждат клуба тук-там - тишина. Гонят играчи - тишина.  Взривяват си стадиона - възторг. Не успяват да построят - тишина. Контрастът е огромен. А този път не са ветераните, някои от които с легендарен статут.