Бадем, за теб е господин Тодоров!

Публикувано на: 26.06.2014 14:59

Автор: Ангел Домусчиев, Topsport.bg

©Проспорт.бг
Ангел Домусчиев
Историите около Емил Гъргоров и ЦСКА се превърнаха в по-тежка сапунка дори от турските, които не спират да ни заливат от екрана. Днес гледаме серията "Извини се", режисирана от ръководството на клуба с идеята в главната роля да бъде Бадема. В близките часове или дни ще разберем развръзката. Но едно е сигурно - този път "режисьорите" са прави. "Актьорът" да се вслуша в призива.
 
Ок, пак повтарям (както би се изразил Любо Пенев) - всеки футболист е в правото си да напусне даден клуб, ако не му плащат, да търси късмета си на друго място. Така първоначално направи Гъргоров. Въпросът е как си тръгваш. Прав е Вили Димитров. Любимецът на Червена България вчера заяви в интервю за Topsport.bg, че понякога личното мнение трябва да остане за самия човек, не да се казва публично. Особено, когато е плод на емоция. Бадема, който е дал много на ЦСКА, но и много е получил, действа импулсивно и без да преброи до 10, преди да отвори уста. Стигна се до скандал със Стойчо, който му е като баща, до "Сашета", "лъжци", какво ли не.
 
Епилогът - Емил Гъргоров бързо почука (за пореден път) на вратата на ЦСКА. Младенов от своя страна още по-бързо забрави реакцията на футболиста и двамата се прегърнаха. Едва ли някой очаква Бадема да се гушне и с Александър Томов, но като че ли бе добре поне да спре да говори по адрес на председателя на Надзорния съвет и изпълнителния директор Тодоров, след като заяви, че се завръща. В никой нормален клуб няма да махнат с лека ръка и да забравят думите на футболист по адрес на ръководителите без извинение. Ако Гъргоров смята, че е прав и не може да гледа шефовете - да си търси нов отбор, да заведе дело за парите, които му дължат и готово. В противен случай ще му се наложи да забрави за егото си и да отрони чаканите от Томов и Тодоров думи.
 
Ако не го направи към идеолога, то другият Александър заслужава извинение. Тодоров е с огромна заслуга в момента ЦСКА да продължава да съществува, да не е в Радомир. Привърженикът на клуба Тодоров не пропускаше мач по времето на "Титан". Директорът Тодоров е ежедневно на "Армията" - от сутрин до вечер. Не кръсти крака, работи. Бори се. Да, понякога обещава повече, отколкото трябва, явно повлиян от този над него. Но дава себе си за ЦСКА. Наскоро Александър Тодоров гушна своята дъщеричка за първи път. Да му е жива и здрава. Той не видя мига, в който тя проплака, идвайки на този свят. Къде беше ли? В Борисовата, на стадиона. Не, не за важна среща с някой бъдещ акционер или спонсор. На сбирка с феновете, да обясни за пореден път какво се случва в ЦСКА. Някои го подканяха да отиде при съпругата си, той постави ЦСКА на първо място в момент, който е най-важен за всеки човек. Може да ви се стори сълзливо, но е истина. И трябва да се знае.
 
Бадем, това е човекът, срещу когото се изказа не особено добре. Ти си важен за ЦСКА, ти винаги си се раздавал на терена. Ти вкара победния гол срещу Пирин през 2005 година и направи ЦСКА шампион. Ти направи за смях Левски с подаването си към Милисавлевич при 3:0. Ти, Бадем, си лидер и голям "армеец". Голям мъж. Докажи го отново и се извини. Някои хора го заслужават. За теб е г-н Тодоров, не Саше. Все пак ти дава хляба в ръце. Макар и черен, типов, макар и с леко закъснение...
 
Проспорт.бг поздравява автора за мъдростта.