Камило Плачи подаде оставка, БФВ я прие

Публикувано на: 01.07.2014 14:38

Автор: Проспорт.бг

©Личен архив Камило Плачи
Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи подаде оставка, информира сайтът на родната федерация. Това той направи писмено с мотиви от "личен характер". В последните си срещи от Световна лига 2014 "лъвовете" ще бъдат водени от помощник-треньора Найден Найденов.

В най-близко време Българската федерация по волейбол ще назначи нов наставник на тима, с оглед подготовката и участието му на световното първенство в Полша тази есен.

БФВолейбол изказва своята благодарност към г-н Камило Плачи за дългогодишната му работа като помощник и селекционер и му пожелава успехи в неговата бъдеща работа като треньор.

„Взех решението да се оттегля от поста поради лични причини и най-вече заради негативното представяне на отбора в Световната лига. С оглед на всичко ми се струва, че това е най-правилното в момента. Искам да благодаря на ръководството на федерацията, която ми гласува доверие през всичките години да бъда помощник-треньор и старши треньор на този отбор. Благодаря на всички мои сътрудници от треньорския щаб и на играчите за това, което показаха на терена откакто аз съм тук. Имам страхотни спомени и от многобройните фенове, които така страстно подкрепят любимия отбор. Благодаря и на журналистите за коректната работа между нас. Пожелавам още много успехи на българския волейбол и ще продължа да подкрепям националния тим като фен“.

Поздрави на всички!

Камило Плачи