Бадема с подпис, коментар на Полковника

Публикувано на: 02.07.2014 09:45

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Ръководството на ЦСКА прие условията на Емил Гъргоров и двете страни ще сключат нов договор. Контрактът вече е подписан от страна на клуба, като се очаква днес или най-късно утре да бъде парафиран и от футболиста. Преговорите завършиха окончателно вчера, като ръководството на армейците прие дискусионните клаузи. По време на разговорите Гъргоров  е бил представляван от Георги Градев. Двете страни обаче дълго не можеха да се разберат за новия контракт на офанзивния халф. В крайна сметка Гъргоров ще подпише за 2 години, като се запазват личните му условия. Постигнато е и споразумение за разсрочването на дължимите му суми. Футболистът тренира с армейците в Холандия, но все още не е взел участие в нито една контрола, тъй като нямаше договор.
 
Той реши да се върне в ЦСКА само десетина дни, след като напусна лагера на отбора в Боровец със скандал. Очаква са най-късно в средата на другата седмица „червените“ да привлекат Венцислав Христов от Берое или Георги Божилов от Черно море, пише "Тема:Спорт".
 
Коментар на Петьо Костадинов-Полковника: Това е буква по буква текстът на изданието. От него се вижда, че отново е налице героика и приключения. Съвсем не е вярно, че ЦСКА е приел условията на Гъргоров, поставени чрез един посредник, свикнал да комуникира индиректно. Именно фактът на наприемливи клаузи пречеха да се положи подпис под контракта. Приети са корекциите и забележките на клуба, който защити интиресите си в оптимална степен, без да прави опити да калкулира щетите от неинтелигентните съвети, довели до напускането на Гъргоров, съпроводено с уронване на доброто име на ЦСКА, след справяне с тежкото наследство и процедури по лицензиране. Разбира се, клубът прави и компромиси в договарянето. Доколкото се стига до финал и доколкото Гъргоров се подписа под извинително обяснение пред червената общност - ще се въздържа от подробности. Да спи зло под камък...що се отнася до Гъргоров! За другите оставям на тяхното въображение.
 
И още нещо - лицензът за евротурнирите не беше в опасност. Закъснялото разбиране на тази аксиома извади бързо "героите" от симулираното приключение.