Тодоров и Проспорт коментират наглостта

Публикувано на: 06.07.2014 23:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Тодоров
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров определи като "абсолютно неверни” твърденията на Емил Гъргоров, че клубът го е излъгал три пъти за една седмица.
 
"Реално ние се бяхме разбрали с него да подпишем стария договор, който той прекрати едностранно и да си продължи със същите условия. В този момент се намеси неговия, не знам какъв е там, представител г-н Градев и започна да поставя невъзможни условия, които да влязат в договора. Безумно бе, че футболистът има право да си прекрати договора с едномесечно предизвестие. Няма как клубът да се съгласи при такива условия. Другите неприемливи условия за клуба беше, че да се правят неустойки по 100 лева на ден при забавяне на суми”, обясни Тодоров пред Канал 3.
 
"Имаше клаузи, които бяха абсолютно неприемливи. Клубът направи изключително много компромиси. Изпратихме същите условия. Когато изпратихме договора, на другия ден ни каза, че той е размислил. Въпреки че 3-4 дни спорихме по условията и клаузите, каза, че няма да го подпише. Защо? Не мога да отговоря. Лъжата не е от ръководството, а от някъде другаде. Вие си направете изводите кой лъже”, добави клубният началник.
 
"Аз ще публикувам, ако трябва, кореспонденцията с г-н Градев. Същите дати и същите са подписани. Няма един ден разминаване. Това е абсолютна лъжа.”
 
"За декларацията – това е поредната лъжа. Аз ако съм такъв лъжец и мошеник и той да ми се подписва на такъв празен лист, защо трябва да пиша декларации? Мога да си напиша сам. Това е абсолютна лъжа. Човек, който иска 100 лева на ден неустойка за забавяне на суми, да се подпише на празен лист и да ни го подаде. Плюс това, това изявление е било в Холандия, когато той замина. Аз казах, че е едно от условията е той да се измени за думите си, които той е казал. Но да се е подписал на празен лист, е абсолютна лъжа”, каза още Сашо Тодоров.
 
Относно изявлението на Гъргоров, че с тези ръководители ЦСКА няма бъдеще и колкото по-бързо се махнат толкова по-добре, шефът заяви: „Това са глупави думи. Да намери нов собственик. Нямам нищо против. Ако иска той да дойде, да издържа клуба, всеки ден да намира средства, за да съществува този клуб. Всеки вика, че иска стабилност и финанси. Аз искам същото. Но къде е този човек? Не виждам някой да е дошъл да дава еди-колко си милиона и такъв като Гъргоров да ми се качва на главата. Ако има такъв, да идва и да го издържа.”
 
ЦСКА очаква максимум още едно ново попълнение.
 
"Може би още 1 нов най-вероятно ще има другата седмица и ако нещо има оттук нататък изклюително изгодно, за някой пост и нужен някой, максимумът е още един. 
 
Забележка: Текстът е препечатка от Новспорт.бг.
 
Коментар на Проспорт.бг: Дали ще успее някак представящият се за специалист да аргументира едномесечното предизвестие? Дали същата плиткоумна персона може да даде добър опит за пожеланата лихва!? Доколкото 100 лева на ден от 15 000 е около 20 процента. На месец!?!?!? Три пъти над размера на годишната банкова капитализирана лихва!?!?!? Тук дори най-свирепите лихвари биха си скубали косите, заради чужда наглост. Да не говорим, че тези 15 000 са нетни, а останалото е ангажимент на клуба към институциите. Ще има ли сили същата особа да се обърне още веднъж към феновете на ЦСКА с цинично лицемерното "Приятели,...". Всъщност, тази перхидролна амеба  не си струва коментара.