Щастлив жребий за ЦСКА в Лига Европа

Публикувано на: 18.07.2014 15:13

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Българските представители в Лига Европа научиха евентуалните си съперници в третия предварителен кръг на Лига Европа. Преди това обаче ЦСКА, Ботев и Литекс имат трудните задачи да остранят съответно Зимбру, Санкт Пьолтен и Доьшдьор.

При успех над Зимбру ЦСКА ще се изправи срещу победителя от срещата между сръбския Чукарички и австрийския Грьодиг. В първата среща гостите от Австрия взеха солиден аванс от 4:0 и едва ли ще имат проблем да продължат напред. ЦСКА обаче трябва да се потруди доста, след като вчера направи 1:1 в София със Зимбру.

Ботев (Пловдив) пък изтегли късата клечка и при отстраняване на Санкт Пьолтен ще срещне холандския гранд ПСВ Айндховен. "Канарчетата" победиха с минмалното 2:1 у дома и ще треперят на реванша в Австрия.

Литекс загуби с 0:2 първата среща в Ловеч срещу унгарския Дьошдьор, но при евентуална победа като гост и класиране напред ще срещне руския Краснодар. Тимът, в който се състезава бившият играч на "Левски" Жоазиньо, победи като гост с 4:0 естонския Силамае Калев и чака протоколен реванш.

Мачовете от третия квалификационен кръг ще се играят на 31 юли и 7 август.

Жребий за третия квалификационен кръг на Лига Европа:

ПСВ Айндховен - Ботев (Пловдив)/Санкт Пьолтен
Литекс/Дьошдьор - Силамае Калев (Естония)/Краснодар (Русия)
ЦСКА/Зимбру - Чукарички (Сърбия)/Грьодиг (Австрия)