Бербатов експлодира в Дания (видео)

Публикувано на: 30.09.2008 23:45

Автор: Светлин Костов

©uefa.com
Бербо вкарва със странична ножица за 3:0
Българският национал Димитър Бербатов взриви Дания. Най-скъпият трансфер в историята на Манчестър Юнайтед отблеяза първите си два гола за клуба при гостуването на Олборг, спечелено с 3:0. Мачът бе втори и за двата отбора от група "Е".

Още в петата минута Бербатов изпусна от три метра и сякаш се появи „нещо гнило в Дания”. Нещо прискърцваше. Рууни все пак донесе спокойствие с  показно изпълнение в 22 минута, след извеждащо подаване на Гигс. За да дойде второто полувреме...

Второто полувреме, в което започна рециталът на българина. Вкара в 55-ата и спокойствието отпуши познатия стил с фантазия и творчество. Пасове, отигравания, футболна красота. За да дойде 79-ата минута. Кристияно Роналдо проби отдясто почти до аутлинията и центрира към дузпата.

Нормално беше да се очаква, че намиращият се най-близо до топката Бербатов ще обработва неудобното кожено кълбо, но вместо това нападателят отскочи и с изключително изпълнение на странична ножица заби неспасяемо топката в мрежата. Режисьорите повтаряха и повтаряха шоуто.

В първия миг на пряк пренос нашето момче опъна изумителен 30-метров пас към Роналдо. Португалецът остана очи в очи с вратаря, преодоля го, но стреля вдясно покрай гредата.

До края на мача нови положения пред двете врати липсва и логично резултаът остана нерпоменен, а Манчестър Юнайед записа първата си победа за този сезон в Шампионската лига.

Олборг - Манчестър Юнайтед 0:3
0:1 Рууни (22)
0:2 Бербатов (55)
0:3 Бербатов (79)

ГОЛОВЕТЕ НА БЕРБО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВЪВ ВИДЕО СЕКЦИЯТА В НАЧАЛО (ВДЯСНО) ИЛИ ТУК!