Гришо: Благодарение на загубите ставам по-завършен играч

Публикувано на: 27.07.2014 17:25

Автор: Проспорт.бг

©tennis.com
Всяка загуба е част от играта и от моето развитие, заяви най-добрият български тенисист Григор Димитров в интервю за "Дневник".

"Не е приятно да се загуби такъв мач на такъв в турнир (б.р. - двубоят с Надал на 1/4-финалите в Австралия). Отново – това е част от играта и от моето развитие. Така ги приемам нещата. Основната поука е, че мога да победя всеки. Опитът на такъв етап от турнира е много важен. Вече имам по-голям опит", обясни номер 9 в мъжкия тенис.

Той е категоричен, че е променил психическата си нагласа и се бори по-успешно с трудностите на развиващите се състезатели да поддържат едно и също ниво.

"Днес съм по-устойчив и като цяло по-завършен играч от миналата година. Подобрявам непрекъснато играта си. Имам потенциал за подобрение във всички удари и това е много добре. Това ми дава увереност", каза Димитров.

Шампионът от "Куинс" и полуфиналите в тазгодишното издание на "Уимбълдън" отдава напредъка си на всички свои досегашни треньори, с които е работил през годините.

"Всеки един от тях е бил много добър и с голям опит. Всеки е имал голям принос в развитието ми. Разбира се, че всеки има своите методи и виждания. Роджър Рашийд е различен с това, че проявява по-малко разбиране към отсрещната страна", разясни българският тенисист.