Мисиджан: Избрах ЦСКА заради Лига Европа, а отпаднахме

Публикувано на: 29.07.2014 15:41

Автор: Проспорт.бг

©uefa.com
Новото попълнение на ЦСКА Сендрино Мисиджан разкри една от основните причини да дойде в отбора през лятото. Той е искал да остави впечатление с изявите си в Лига Европа, но тази негова мечта вече приключи след отпадането от Зимбру.

Холандецът, който е братовчед на Върджил Мисиджан от Лудогорец, даде интервю пред сайта Soccernews в Ниската земя.

"Една от основните причини да дойда в ЦСКА беше участието в Лига Европа. Едно добро представяне в Лига Европа може да даде сериозен тласък на кариерата ти и аз се надявах на това."

"Докато си говорим обаче, ние вече отпаднахме и това беше голямо разочарование за всички. Много ме е яд, че не успях да помогна, защото дойдох с контузия, която още ме мъчи", сподели Мисиджан.

Освен участието в Европа, основна роля да дойде в България е изиграл и братовчед му Върджил. Двамата ще се изправят един срещу друг на 16 август, като Сендрино се заканва да триумфира над близкия си роднина.

"Между нас двамата винаги е имало голяма конкуренция и затова сега ще го победя с моя отбор. Много се допълваме обаче, понякога изглежда така, че той е малкият, а аз по-големият братовчед. Ясно е, че ще има надпревара между нас, но ние си и помагаме и се обичаме."

"Вура ми помогна много със съвета да дойда тук. Много си помагаме, защото сме много близки. Неговата цел е да играе в някой от топклубовете в Европа, докато аз искам да се докажа в Ротердам. От Спарта бях изгонен, след като някой игра мръсно срещу мен. Трябва да докажа, че съм би прав", сподели Мисиджан.