ЦСКА продаде Мболи на Филаделфия Юниън

Публикувано на: 30.07.2014 19:37

Автор: Проспорт.бг

©
ЦСКА Райс Мболи е вече футболист на Филаделфия Юниън. Трансферът бе обявен на официалната страница на представителя на Мейджър Лийг Сокър (МЛС). Договорът на вече бившия футболист на ЦСКА е за три сезона.

"Искам да благодаря на Ник Сакивич за предложението, което получих. След като се срещнахме и разговаряхме, бях убеден, че това е мястото за мен. Клубът има изготвен отличен проект, който съвпада с моите цели. Не ми бе никак трудно да се съглася да играя тук", каза Мболи.

"Досега не съм имал възможност, където и да съм бил, да покажа наистина на какво съм способен. Познавам МЛС, гледал съм мачове. Имам и приятел, който играе в първенството, но той не знае, че в момента съм тук. Клубовете в Европа нямат възможност за бази, с каквито разполагат отборите тук. Това също е една от причините да приема това ново предизвикателство."

"Ако преди две години, дори година назад, ме бяхте попитали дали се чувствам опитен вратар, щях да ви кажа - не. Но сега е точно обратното. Научих много за това как се играе на високо ниво. Имам зад гърба си и две световни първенства, което допълнително помага на един футболист да израсне."


"В лицето на Райс Мболи привличане един опитен страж, от когото младите ни вратари имат какво да научат. Мисля, че не е нужно да коментираме неговите качества. Той направи едно отлично световно първенство и особено срещу Германия демонстрира възможностите си. Изключително сме щастливи, че успяхме да го привлечем. Мога смело да заявя, че в момента, заедно двамата ни млади вратари, разполагаме с тримата най-добри играчи на този пост в лигата", заяви треньорът на Филаделфия Джим Къртин.