Сребро за ансамбъла за Световната купа

Публикувано на: 09.08.2014 18:53

Автор: Проспорт.бг

©Blitz.bg
Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал в многобоя от Световната купа в София. В предишните три издания на надпреварата грациите бяха неизменни шампионки на родна земя. Днес възпитаничките на Ина Ананиева играха безупречно и в двете си съчетания и получиха сбор от 35,250 точки.

 В първото съчетание на три топки и две ленти имаше една единствена неточност, за която Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова получиха 17,550 точки. На пет бухалки по народна музика те бяха безупречни и получиха 17,700. Оценката предизвика бурно негодуване на публиката, която освирка съдийското решение.

Титлата беше спечелена от Русия със сбор от 35,800 точки. “Сборная” игра първо на пет бухалки и получи оценка от 18,000 точки. Отборът също бе почти безупречен. Бронзовият медал остана за Италия – 34,800 точки. Четвърти са испанките. Утре са финалите на отделните уреди, където се надяваме златните момичета да се качат на най-високото място на стълбичката.