Локо (Пд) скръцна със зъби на медиите

Публикувано на: 13.08.2014 15:58

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Локо Пд
Новото ръководство на Локомотив (Пд) предупреди родните спортни медии да не спекулират на гърба на клуба.

Ето обръщението на Локо (Пд) без редакторска намеса:

"Уважаеми журналисти,

Напоследък зачестиха "сензационните" статии целящи да уронят престижа и доброто име на Локомотив Пловдив. За да бъдем конкретни, става въпрос за материалите във вестниците "7 Дни Спорт", "Меридиан Мач" и онлайн изданието на "Дон Балон". Откровените лъжи, които бяха публикувани в тези три медии последните седмици дават повод за притеснение и ни карат да си мислим че става въпрос за целенасочена атака срещу новия, прозрачен и честен модел на управление, който се опитваме да наложим в Локомотив Пловдив.

Силно се надяваме редакторите на гореспоменатите медии да обърнат внимание на редакционния си колектива защото статиите, че Мартин Камбуров взима 15 000лв. заплата, че най-големия спонсор на Локомотив е дал 50 евро и, че едва ли не ни разследват за черно тото са абсолютна лъжа. Тъй като тези статии (защо ли), не са подписани, а са пуснати като анонимна партенка бихме желали да обърнем внимание на главните редактори на гореспоменатите медии, че материалите, които са публикувани в редактираните от тях медии са в разрез с етичния кодекс на българските журналисти.

За финал, желаем да Ви информираме, че при следващо публикуване на подобен род лъжливи "новини", целящи единствено да навредят на клуба, ръководството на Локомотив Пловдив, ще вземем всички възможни правни мерки срещу авторите на тези материали. Локомотив Пловдив е прецедент във футболната история на България и е единствения клуб в А група, който се издържа изцяло от фенове и спонсори. Смятаме, че това е бъдещето на футбола в страната ни и всеки един подобен опит за вкарване на честност, прозрачност и чистота в родния спорт трябва да бъде адмириран, а не обсипван с лъжи от анонимни "журналисти".

Локомотив Пловдив 1926"