Нов вратар се присъедини към отбора на Полковника

Публикувано на: 25.08.2014 16:41

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Ивайло Сайков
Първият вратар на Локомотив Мездра и юношески национал при родени 1996 година Ивайло Сайков е най-новият официален член на отбора от играчи на агента Петьо Костадинов-Полковника. От майсторите под рамката на вратата най-ярките представители на групата на импресариото са 20-годишният младежки национал Димитър Евтимов в Нотингам Форест и 17-годишният юношески национал Димитър Митов в лондонския Чарлтън. Евтимов вече дебютира в шампионатен мач за Нотингам, а Митов влиза в група за втори път на мъжкия отбор, само в рамките на 4 дни.
 
Ивайло също е кадър на академията в Етрополе и е по-голям едва с един месец от Митов, роден е на 22 декември, докато колегата му от Чарлтън на 22 януари 97-а.
 
Огромният потенциал на трите момчета е в професионални рамки от треньора Веселин Яневски, който днес пък има рожден ден. Яневски е треньор в ДЮШ на ЦСКА и не спира да формира в разпознаваем вече стил новите таланти на България.
 
До момента Ивайло Сайков има общо 13 мача за железничарите от Мездра. През новия дебютен сезон в "Б" група вратарят е със статистика 3 сухи мрежи от 4 изминали кръга.
 
Тази сутрин Сайков се присъедини към националната селекция на Методи Деянов и замина за контроли срещу Албания на 29-ти и 31 август, както и срещу Македония в Скопие на 2-ри и 4 септември. 

За интересите на Сайков, както и на другите момчета, ще се грижат освен Полковника и български адвокати, сред които водещите до този момент делата на ЦСКА Елена Тодоровска и Георги Гайдаров. Консултант на група е и докторът по право Борис Колев.