Призовавам ви да отидем на избори! Заради ЦСКА и България

Публикувано на: 06.09.2014 09:59

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
В деня на Съединението ще сложа катран в "паничката" и ще стартирам предизборната си кампания на разединението.
 
Без никакъв риск твърдя, че минимум един милион избиратели са "мъртви души" в списъците. Не в онзи смисъл на фалшиви машинации. А защото са или българи в емиграция, или новобългари, сдобили се с наши документи, за да бъдат конкурентни на пазара на труда в Европа и нямат никакво отношение към житието-битието на територията България. Същата територия, на която държавност отсъства. И не от вчера.
 
Със сигурност съм безусловно деполитизиран и дори за четвърт век съм гласувал точно три пъти. Помагал съм във времето на двама свои приятели да си създадат партиите. Просто отивах, дръпвах една реч и давах подкрепа. Не съм помагал организационно. Двете партии са с диаметрално противоположни идеологически подложки и организационна концепция. Помагах, защото те са ми приятели.
 
И все пак. Може и да съм деполитизиран, но съм анализатор и политолог по първо образование. Именно поради това бях и политически офицер, а не по тилова логистика.
 
Днес се активизирам 25 години по-късно, защото съм крив. Заради лъжите не в генерален план. Там спасение няма. А заради ЦСКА.
 
Преживях какво ли не. Най-тежко, почти пред разстрел, беше при управлението на СДС. Но, както казва един от приятелите, които подкрепих, като си направи партия - което куче ни е залаяло, все е побесняло!
 
В новия век. В новия век при БСП, със знанието на последната инстанция на БСП, бе отнет лиценза на ЦСКА за Шампионската лига и бе сложена основата на възхода на беларуския БАТЭ.
 
ГЕРБ излъга брутално. На най-високо ниво. И влезе в съглашение с предишните собственици на ЦСКА.
 
ДПС, чиято законност оспорвах в началото на 90-те и което днес приемам, като важен елемент на българските обществени отношения удари ЦСКА с огромна лъжа, наложена от собствените му обръчи. Изпълнител - мисис Синтакс ерър. Ерго, вече бивш министър на младежта и спорта.
 
Чувам, че същите три партии-хубавици потриват отново ръце. Някаква групичка от около 250 човека отново реди пасианси. Добрата новина е, че спряха да се наричат политическа класа. Доколкото това обърка световната философска наука и добрите политилози. Но пък си придават важност на елит. Смущаващо е.
 
Повечето неактивни, като мен дори махват с ръка, заради факта, че някой ги преразпределя, като стадо овце пред кланица, когато не гласуват. Защото основният проблем е, че една високоинтелигентна група от хора или диаметрално противоположна на нея - голяма отчаяна група от хора, не припознават никого, като отговорен, като държавник. И двете групи носят отчаянието от бандитски овладяната територия България, заради изнасилването и поругаването на държавата, от превръщането на държавата в държанка.
 
Не бихме могли да направим кой знае колко, но при добра активност можем да елиминираме добрия процент от преразпределението на "мъртвите души". Можем да ги парираме, като гласуваме.
 
Предлагам да отидем масово. Или поне ние, които имаме болка от лъжите и лошите процеси към ЦСКА. От овластените. И да гласуваме. Да гласуваме без избор. А с една диагонална черта на всички. Това ще направи бюлетините невалидни, но няма да е невалиден нашия глас. И чисто математически ще намалим драстично удобния процент от преразпределението, който дори може да доведе до опасно единовластие.
 
Признавам, че този подход не е конструктивен. Но съм убеден, че е оздравителен. Признавам, че това е форма на лудизъм и именно оттам взаимствам идеята си. Но и съм убеден, че не само на ЦСКА, но можем да бъдем оздравително полезни на раковото заболяване на обществените отношения. Няма да спасим, но поне можем да вкараме отровните процеси в ремисия.
 
Да го направим! Заради ЦСКА. И да си върнем държавата България.  На 5 октомври.