Чочев дебютира в Серия А

Публикувано на: 06.10.2014 13:41

Автор: Проспорт.бг

©palermocalcio.it
Ивайло Чочев дебютира в Серия А при гостуването на Палермо в Емполи. Сицилианците загубиха с 0:3 от другия новак в групата.
 
Българският национал се появи в игра на мястото на Васкес в 72-ата минута при вече загубен мач. Именно такъв се очакваше да бъде хода на треньорския щаб, за да може Чочев да стартира адаптацията и на терен в трудното италианско първенство.
 
Дебутът идва и като отговор на свободните съчинения на един нискоразреден дърдорко от Италия, който услужливо бива мултиплициран у нас.
 
От полевите играчи, родени през 1993 година, които напуснаха в посока Запад през последните 12 месеца Чочев е първият с дебют на най-високо ниво. Симеон Славчев, който бе закупен от Спортинг има един мач за втория отбор на "лъвовете". Тодор Неделев пък е с 5 мача за втория отбор на Майнц 05.
 
Във връзка с измишльотините в сайтове и услужливи български издания ще публикуваме писмото на Палермо до агента на играча Петьо Костадинов, съдържащо коментар за етапа на адаптация на бившия играч на ЦСКА. Писмото е отпреди десет дни.
 
Дата: Четвъртък, 2014, Септември 25 19:12:18 EEST  

Hi Petio,

Ivaylo is a perfect professional and his conduct out from pitch is perfect. Tomorrow he will start also Italian lessons together with other players and we expect that this will help him to improve his adaptation that is already good.

Regards.
US Città di Palermo SpA
Roberto Felicori
Segretario Generale
 
Който може да чете, да чете!