Колко от 169 907 са на ЦСКА?

Публикувано на: 10.10.2014 23:33

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Няма как и никой няма да ни каже колко са недействителните бюлетини пуснати от феновете на ЦСКА на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, тази година.
 
По информация на ЦИК броят е рекорден, а именно 218 125. Някои с мълчание, други с половин уста се опитват да омаловажат случката, но математиката е извънредно красноречива. Според окончателното преброяване и официалната информация на Централната избирателна комисия общият брой на недействителните бюлетини на осемте партии, намерили място в Парламента, неизвестно докога, е 48 218. От гласували за тях общо 3 067 482 гласоподаватели.
 
Общият брой на гласувалите, според ЦИК,  в тези избори, е 3 500 585.
 
Съждение на къс пас. От общо гласувалите остават 433 103. А от недействителните бюлетини 169 907. Припомням - от 3 067 482, недействителни 48 218.
 
Как мислите, колко от останалите 169 907 са с "Върнете ни базите веднага! ЦСКА София" или нещо такова. На една със сигурност пише "Моци". А на другите? Ако запазим средната стъпка на грешка при другите - един на всеки около 63, то ще се получи, че от останалите невалидни средната "партийна невалидност" е около 2 697. Остават 167 210. 

167 210. Със сигурност сред тях има бели недействителни. Ива някое и друго заклинание. но нима си мисли някой, че хаотично отишлите до урните са мнозинство срещу вълната на протест в червено!?
 
В момента ходенето на кафе стана опасно занятие. Носи се вопъл за единение.
 
Ами хубаво де. Единете се и вземете, че изчистете нашия проблем. Защото скоро ще има нови избори. Лоша работа.
 
Знам, че знаете и ни попържате, като дупничанин бат Сали, но това е положението.
 
Ако искате да направите нещо смислено в периода на жалкото си политическо съществуване, то върнете базите на Обединени спортни клубове ЦСКА. А и измислете как да ползват преференциално възможностите на онази странна зала, построена върху земята, родила десетки олимпийски, световни, европейски и стотици републикански шампиони.
 
Онази същата с откритата пързалка на хокеистите, на игрището с ощавена трева, наричано с любов "Маракана", изчезналият стадион, на залите за борба, вдигане на тежести, гимнастика и т.н., и т.н.
 
Колко от 169 907? 

И нека всеки оттук натам се въздържа, когато твърди, че сме си хвърлили бюлетините. Не ние сме гласували. И никой не може да получи нашия глас. Той си е наш. И ще го дадем на някого, когато решим!

Колкото и да се теоретизира от математици, кибици и тотални лаици, то в този случай се получи класическо потвърждение на известния армейски слоган: "ЦСКА - това сме ние. А кои сте вие -решаваме ние!"