БФС сменя Любо Пенев с Красимир Балъков

Публикувано на: 15.10.2014 09:14

Автор: Проспорт.бг

©Ивка Евгениева, Проспорт.бг
Красимир Балъков ще е новият национален се­лекционер, пише „24 ча­са". Вече е направена връзка с треньора на Литекс, а дните на Любослав Пенев са преброени.

Повечето от членовете на изпълкома били недо­волни от работата на на­ционалните треньори, ка­то се подчертава, че въ­преки промените нямаме никакво подобряване в класирането.

Предишните евроквалификации завършихме на четвърто място с Лотар Матеус, като цикъ­лът бе завършен от Ми­хаил Мадански.

В световните под ръко­водството на Любослав Пенев отново останахме четвърти, но до последно имахме някакви шансове поне за плейоф.

Сега след началото на новите евроквалификации отново се закотвихме на четвъртото място след двете последовател­ни загуби от Хърватия и Норвегия. За скандинавците това бе първи успех в официален мач срещу България.

Интересното е, че Лю­бо Пенев стана национа­лен селекционер също от „Литекс".

Имало малка вероят­ност да бъде поканен и Стойчо Стоев, който бе уволнен от шампиона „Лудогорец".

„Не е приятно да загу­бим две срещи поред, но не нападайте момчета­та. Пазете ги, защото ня­маме кой знае какъв из­бор. Истината е, че ня­маме кой знае каква кла­са. Моята работа е да съ­здам условия на отбора. Ние имаме отлични та­кива, те са като на гер­манския национален отбор. Факт е, че звездите в отбора не са във фор­ма. Всички имат жела­ние, но не са във форма", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов при завръщането на отбора вчера. реньора. Ще направим изпълком и там колегите ще си кажат мнението. Има и отговорник за националните отбори, аз не мога да върша всичко", допълни той.

Точно в изпълкома ве­че има тотално нагодувание срещу Любослав Пе­нев, който правел какво­то си иска.

Националният селек­ционер придобил прека­лено много власт и това не се нравело на управниците. Той стоял зад увол­нението на Александър Димитров в юношеския национален отбор и смя­ната му с Методи Деянов. Отделно пращал на раз­носки на БФС свои прия­тели като разузнавачи, като с тези мисии били на­товарвани Светослав Пе­тров и Христо Янев.

„Защо правихме кон­курс за юношеския на­ционален отбор само преди няколко месеца, за да сменим селекционера малко преди европейско­то. Просто преливаме от пусто в празно", категоричен е един от членовете на изпълкома.

Отделно имало и брожение около екипа на Любо, като на мушката били помощниците му Радослав Здравков и Давид Родригес. Той обаче бил категорично зад тях и не давал и дума да става за някаква промяна.

Гриша Ганчев бил готов да пусне Красимир Балъков в националния отбор, след като в момента "Литекс" не показва сериозни резултати. В Ловеч вече имали вариант за треньор - Светослав Петров.