Миро Иванов: Все още знам как се играе футбол

Публикувано на: 15.10.2014 15:20

Автор: Проспорт.бг

©levski.bg
Опитният полузащитник на Левски Мирослав Иванов пропусна почти шест месеца заради упорита травма. Халфът се завърна и вкара два гола в двете участия, които записа с екипа на Левски.

„Все още ми е доста трудно. Старая се да наваксам пропуснатото. Ако изключим кондиционното ми състояние, мога да кажа, че знам и мога да играя футбол, колкото и нескромно да звучи. Почувствах се щастлив след тези два гола“, сподели Иванов пред Дарик.

„През първите четири месеца не успяхме да разберем каква ми е диагнозата. Обиколих всички лекари в София и България. Може би не отидох само при този, който ми разреши проблема – Тони Георгиев. Тук е моментът да изкажа благодарности на него и екипа му. Отидох в Германия, а там ми казаха, че имам херния и трябва да се оперирам. Съгласих се, защото мислех, че това е проблемът. Започнах да тренирам, но след това усетих болки и отидох при Тони Георгиев, който разкри, че имам „футболна болест“, проблем с адукторите. Претърпях нова операция и сега всичко се развива добре. Той е човекът, който помогна най-много за моето оздравяване“, добави опитният халф.

„Минаваха ми мисли през главата, че може би няма да се оправя. Пет месеца са доста време, различните доктори даваха различни диагнози. Изпълнявах всичко, което ми казваха, но болката продължаваше. Помислих, че това няма да се излекува. Сега съм щастлив, защото правя това, което обичам и умея. Надявам се да мога още няколко години да поиграя на добро ниво. Клубът плати и двете операции, имаше подкрепа, но нещата се подобриха много, когато дойде Георги Иванов и новият доктор в Левски. Нещата започнаха да се случват по-бързо, задвижиха се. През по-голямата си част кариерата ми премина в добри отбори, което означава, че в известна степен нещата се получават“, продължи Мирослав Иванов, който стана шампион с Левски и Лудогорец.

„Левски ще надигне глава. Сигурен съм в това. Левски е грандът на България заедно с ЦСКА. Откакто се върнах в отбора за година и половина се смениха петима треньори, а това не е хубаво. Всеки има своите виждания за играта и начин на работа, а футболистите свикват трудно с много промени. Трябва време, защото не е добре за един клуб да смени петима треньори за кратко време. Знаете преди колко имаше резултат от стила, който Станимир Стоилов беше изградил в Левски. Мога да дам пример и с Лудогорец и Ивайло Петев. Те още играят по неговия стил. Спадът е временен, въпрос на време е Левски да надигне глава“, коментира още Иванов.