Георги Китанов не се сърди на Крис Гади

Публикувано на: 22.10.2014 12:18

Автор: Проспорт.бг

©chernomorepfc.bg
Вратарят на Черно море Ге­орги Китанов се прояви като джентълмен и не се нахвърли върху играча на Берое Крис Га­ди, който му счупи крака в края на мача между двата отбора в неделя на Тича". Както е изве­стно, след инцидента младият страж претърпя операция, при която му сложиха пирон в крака и ще се възстановява поне 4 месеца.

"Топката бе спорна. Аз тръгнах да я избивам, Гади опи­та да играе с нея, но улучи с бу­тоните десния ми опорен крак. Веднага опитах да го раздвижа и още тогава разб­рах, че е счупен. Не мисля, че Га­ди е искал да ми причини кон­тузията. Няма за какво да му се сърдя, такива неща се случ­ват във футбола", заяви Китанов от болничната си стая, къ­дето се възстановява след претърпяната хирургическа интервенция.

Той си пожела да посрещне на терена 20-ия си рожден ден.

"Чувствам се доб­ре, при мен са близките ми, обаждат се и съотборници и приятели. Хубаво стана, че бихме Берое изразително и с добра игра. Надявам се от­борът да постигне целите си, а аз да посрещна 20-ия си рож­ден ден на 6 март 2015 година на терена", допълни Китанов.

Крис Гади пък бе наказан с ли­шаване от права за 5 мача и бе глобен с 3 хиляди лева.