Мартин Камбуров нападна клубните президенти заради националния отбор

Публикувано на: 04.11.2014 14:52

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Локо (Пд)
Националният отбор не е на президентите, които са в Изпълкома и се опитват да налагат свои играчи. Не е нито на Литекс, нито на Славия, нито на Локомотив (София). Това заяви пред ТВ7 нападателят на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров, който получи наградата си за играч №1 на 12-ия кръг на "А" група. Той уточни, че говори за всички клубове, но гореспоменатите първи са му дошли на устата. "Не трябва да се викат хора, защото някой президент се е обадил на Боби Михайлов", каза още Камбуров.
 
Той изрази и учудването си защо Александър Тунчев от ЦСКА не получава повиквателна, въпреки че именно центъра на отбраната е едно от най-слабите места на България. Както е известно, за загубите от Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2) селекционерът Любослав Пенев залагаше в сърцето на защитата на Николай Бодуров и Апостол Попов. "Това е болна тема и избягвам да я коментирам. Трябва да се викат тези, които са във форма. Не виждам защо един Александър Тунчев не е в националния. Капитан е на ЦСКА и се представя добре. Няма значение, че е на 34 години", каза още по темата четирикратният голмайстор на "А" група.
 
Той коментира и завръщането си в Локомотив (Пловдив) в началото на сезона. "Нямаше да напусна, ако ръководството се беше сменило по-рано. Нямаше да приема офертата на ЦСКА. Мисля, че помагам тази година на отбора да остане в групата. Дано после дойде нов собственик, който да стабилизира клуба. Уважавам Стойчо Младенов и приех молбата му да не играя в мачовете срещу ЦСКА", заяви Камбуров, след което добави, че няма нищо лошо отборите да взимат премии от други клубове, за да спрат конкурент.
 
Камбуров говори и за гостуването на Лудогорец в 15-ия кръг на "А" група. Срещата е в неделя, 9 ноември, в Разград от 18:30 ч. "Лудогорец е фаворит. Надявам се да бъдат изморени след Шампионска лига и да ни подценят малко или много", завърши нападателят.