Държавата е отебала всичко и всички, краде се, но сме българи и другите са ни под нивото

Публикувано на: 17.11.2014 21:16

Автор: Марин Ташков, свободен човек

©prozekcia.com
В последните три дни се случиха три събития, които на практика доведоха медийното пространство от радостни тръпки до неистов вой.
 
Става въпрос за Кубрат Пулев, за Крисия и двете момченца, и за националния по футбол.
 
На практика иде реч за три загуби, макар това да зависи от гледната точка, но точно за гледната точка са и моите размисли.
 
Крисия е прецакана, защото не е първа?!?!?!
 
Кубрат е прецакан, защото го пребиха като куче на ринга?!?!?!
 
Националният също е прецакан, защото направи равен с Малта и май няма да се класира за пореден път!
 
И знаете ли защо се обявява, че сме прецакани?
 
Ами, много е просто - защото сме българи, пък това, в нашите странни глави означава, че по задание ни се полага да сме винаги първи, защото сме по-по-най, а основната причина вече я казах - просто, защото сме българи...
 
И понеже сме българи, автоматично другите са ни под нивото, нали?
 
Което пък води до един друг автоватизъм - да не ги уважаваме и да сме обидени, че те не са се самоубили или просто не са се отказали, за да спечелим ние.
 
Кобрата яде такъв пердах, че аз се почувствах неудобно. Както и милиони други българи, предполагам.Непрекъснато ни се внушаваше колко нашият е най-добър, честен, почтен и каквото друго е сетите, а как Кличко вече бил свършил за бокса, какъв мафиот бил, какви удари под пояси нанасял извън ринга (от страх?!?!?!) и още какво ли не.
 
Да, ама когато застанаха на ринга един срещу друг, на практика се видя, че единият има невероятен арсенал от технически умения, владее и води срещата и знае и може, а другият се биеше като момче от наказателна бригада.
 
Показни бяха и пресконференциите след мача, както и външният вид на двамата...
Но ние сме българи, нали? Е, как тогава не победихме?!
 
Пък и защо да уважаваш някого, който цяло десетилетие не е детрониран, има четири колана и бие наред?! Ти си българин, бе! Това е достатъчно... 
 
Е, малко е тъпо, че някакво момиче те е спукало от бой, ако че си корав българин и със сърце... Карай, оня е мафиот и затова си загубил. Всички видяхме, че на ринга имаше цял отбор юнаци с бухалки, тежки картечници и гранатомети, които биха нашето момче, нали?! И затова нашият може да говори, че Кличко не заслужавал уважение...
 
Тъпо... Някой те спуква от бой и те прави в главата като китайския посланик, ама той не става... Щото ти си българин...
 
Огромно евала за публиката!
Да, тя беше на ниво!
 
За Крисия е друга бира. Там също сме прецакани и, естествено, от журито, защото сме загубили с 12 гласа, пък толкова били гласовете на журито.
 
Крисия е уникална, труди се и се развива, но защо да не уважаваме труда и на другите по света?
 
Нима нашата страна е първа по някакви положителни показатели - икономика, свобода на печата, свободи на хората, липса на корупция, стандарт на живот и каквото там се сетите?
 
Не сме ли на дъното на всички класации?
 
Е, тогава каква е причината да искаме да бъдем винаги първи?
 
Значи другите се трудят, спазват правила, инвестират в човешкия ресурс, коректни са, уважават, а ние, бидейки точно обратното, трябва да сме над тях?
 
Няма как да стане!
 
Ако не се научим да живеем по правилата, да мислим, когато вършим важните неща, да не искаме все да сме най-големите тарикати и да минаваме по тънката лайсна, ако не се научим да ценим и уважаваме постигнатото от другите, няма шанс да сме на върха!
 
У нас е мизерия, държавата е отебала всичко и всички, караме го на оцеляване, няма пари за лечение, същевременно се краде и малкото останало, никой на никого не вярва, всеки се скатава и чака някой друг да му свърши задълженията и всеки плюе срещу можещия, защото е "изедник"...
 
Докато това не се промени ще ни чака невяващата и разбита физионимия на Кобрата, тъпо мънкащите футболисти и глутници от "журналисти", които като лешояди довършват всяка останка.
 
Това е.