От Германия предлагат Дочев за селекционер

Публикувано на: 23.11.2014 09:05

Автор: Проспорт.бг

©cska.bg
Дори в Германия се развълнуваха от уволнението на националния селекционер Любослав Пенев, а местни издания излязоха с конкретни предложения кой да бъде негов заместник. И двете отговарят на заявката от президента на БФС Борислав Михайлов, че наследникът на Любо ще бъде българин.

Първото всъщност е в известна степен наполовина вярно. Като добра опция за държавния тим е посочен Павел Дочев. Бившият национал живее от дълги години в Германия и има немски паспорт. За последно Дочев бе начело на третодивизионния несмки Пройсен (Мюнстер). Той направи добро име в Германия с работата си в Падерборн. През 2005 година вкара за първи път тима във Втора Бундеслига.

След това мина през Рот-Вайс (Ерфурт), за да се върне в Падерборн. През 2010 година Дочев се завърна в България и застана начело на ЦСКА. Престоят му при "червените" обаче трая по-малко от два месеца и половина.

Дочев работи още и в Зандхазуен. Според "Вестфалише цайтунг", цитиран от "24 часа", 49-годишният специалист може да помогне на националния отбор. Другото предложение на изданието е начело на България да се върне Христо Стоичков.