Тасков с 4 ключови грешки срещу ЦСКА

Публикувано на: 24.11.2014 10:20

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Съдийският доклад за мача ЦСКА - Лудогорец (1:1) посочва четири ключови грешки на рефера Таско Тасков, пише „Труд“. Въпреки това съдията може да се размине с дълго наказание заради огромния натиск преди и след двубоя.
 
Според съдийските фактори Тасков не е отсъдил два червени картона на футболисти на Лудогорец. Първо е подминал ритане без топка на Жуниор Кайсара срещу падналия Антон Карачанаков. Тогава на терена щеше да има 11 червени срещу 9 зелени футболисти при резултат 1:0 за ЦСКА. Второто провинение е за спестяване на втори жълт картон на Абел Анисе, който извърши две груби нарушения едно след друго.
 
В доклада е посочен и ниският контрол на Тасков при почти всяко оспорване на негово решение. Той не санкционира никого. Отчетена е и ситуацията с показания от Фабио Ешпиньо среден пръст към скамейката на ЦСКА.
 
Както е известно, Таско Тасков беше изтеглен за съдия на дербито с жребий, който се проведе два часа преди началото на двубоя. Това се наложи заради нежеланието на ЦСКА срещата да бъде ръководена от определения първоначално Николай Йорданов. Скандалът с назначението на Йорданов пък накара шефа на съдийската комисия Никола Джугански да подаде оставка. Съдийски делегат на срещата ЦСКА – Лудогорец беше Ичко Лозев.