Чавдар (Етрополе) даде ЦСКА на УЕФА

Публикувано на: 28.11.2014 10:02

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Чавдар (Етрополе) е отнесъл отношенията си с ЦСКА по трансфера на Ивайло Чочев в УЕФА.

Аматьорският клуб е сезирал централата посредством БФС. Причината е все още неплатеният процент от продажбата на халфа в Палермо. ЦСКА дължи доста сериозна сума на Чавдар, но до този момент не е платил и стотинка. По неофициална информация става въпрос за половината от парите, получени от новака в Серия "А".

Председателят на Надзорния съвет на "армейците" Александър Томов е уверил собственика на етрополци Емил Димитров, че дългът, или поне част от него, ще бъде погасен при превод на пари от Мерсин по трансфера на Спас Делев. Въпреки това от Чавдар не вярват, че това обещание ще бъде спазено, пише "Тема Спорт".

Точно поради тази причина от Чавдар са предприели и мерки, отнасяйки случая до евроцентралата. ЦСКА чака общо 660 000 евро от турския Мерсин, като до този момент от тях е преведен съвсем малък процент. Според Томов преводът на цялата сума ще бъде осъществен до 28 декември.

Както е известно, Чочев премина на "Армията" безплатно в началото на 2013-а. Халфът остана предан на ЦСКА въпреки катаклизмите през лятото на същата година и след края на миналия сезон премина в новака от Серия "А". Отново по непотвърдена информация сицилянците са платили за правата му 800 хиляди евро.