Гонзо атакува остро БФС и Боби Михайлов

Публикувано на: 29.11.2014 19:15

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
След нападките на Любослав Пенев, Изпълкомът и неговите членове бяха разкритикувани и от треньора на Левски Георги Иванов – Гонзо. Според него, представителите на Българския футболен съюз не помагат на българския футболен съюз, а само стоят като страничен наблюдател и глобяват тимовете, потънали във финансови проблеми.
 
Георги Иванов бе санкциониран от Дисциплинарната комисия към БФС през седмицата, но наказанията за ЦСКА и Лудогорец бяха отложени. Треньорът изгледа от трибуните на "Георги Аспарухов“ равенството 2:2 с Литекс от 17-ия кръг на А група.
 
"Смятам, че мога да задам няколко въпроса към Дисциплинарната комисия. Имам въпроси и към президента на БФС, по какъв и по кой начин се определят наказанията за отборите“, започна Георги Иванов.
 
"Реакцията на Боби Михайлов спрямо Боримиров беше много грешна. БФС трябва да вземе адекватни мерки в това, което се случва - да се развива българският футбол, а не да се издържат от финансови глоби, като се има предвид, че клубовете са в лошо финансово състояние. Не трябва да се прави проба-грешка. Президентите в БФС е нормално да дърпат чергата към себе си. Не може те да взимат решение за това, което се случва“, коментира Георги Иванов.
 
Треньорът призна, че е направил грешка, като влезе на терена при една от ситуациите на мача Ботев – Левски. Наставникът обаче има претенции към Дисциплинарната комисия не заради своята санкция, а към това, че към останалите представители в родния футбол не се подхожда със същата справедливост, визирайки случилото се на мача ЦСКА – Лудогорец.
 
"Какво има към клубовете, единствено глоби? Какво правят за развитието на футбола? Нека Боби Михайлов и Изпълкома да обяснят как развиват футбола в България. По никакъв, ако се хвалиш само с това, че можем да платиш лагера на националния отбор... Трябва да се направи така, че българският футбол да бъде на добро ниво, БФС сега е само наблюдател и глобява. Съжалявам много“, коментира още Гонзо.