Костадинов с по-добър български от Пенев

Публикувано на: 13.12.2014 07:59

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Неграмотността на Емил Костадинов беше един от стълбовете на жестоката атака, която бившият национален селекционер Любослав Пенев предприе към бивши съотборници, а сега членове на Изпълкома на БФС.

"Да ме извинява Емо, но леко ми идва неграмотен", каза Пенев и припомни случай от гостуване на Костадинов в тв предаване, където е написал "Бади такав какавто си" и "Благодара". "С господин Любчо учихме в едно училище и то не беше университетът в Оксфорд", отвърна Костадинов на свой ред.

Кое е това училище, което са посещавали двете футболни легенди? Вестник "24 часа" разкрива мистерията. Става въпрос за настоящата професионална гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд", която в онези години се е наричала образцов техникум по енергетика "Вилхелм Пик".

Изданието се добира и до оценките на двамата бивши футболни национали, които се разминават само с една година в класовете - Пенев учи от 1981 до 1984, а Костадинов - от 1982 до 1985 г. Общият успех на Костадинов е 3,40, но по български език оценката му е 3,66. Дипломата на Пенев е 4,02, докато по български оценката му е 3,33.

Това е нормално, тъй като и двамата са били отдадени на спорта, където са хвърляли основните си усилия и често са отсъствали от занятия заради участия в състезания. В училището са си затваряли очите за отсъствията им, тъй като са носели спортна слава на учебното заведение.

Преподавателите си ги спомнят като добри и скромни момчета въпреки таланта, който са носели. "Особено на фона на сегашните", спомня си курсовата ръководителка на Пенев инж. Добринка Николова.