Кубан: Ивелин Попов е много важен за нас

Публикувано на: 15.12.2014 16:18

Автор: Проспорт.бг

©fckuban.ru
Кубан няма намерение да се разделя с Ивелин Попов. Това обяви пред LiveSport.Ru генералният директор на клуба Евгений Муравьов.

"Ако трябва да говорим за ролята на Попов, то той е фундаментален футболист за Кубан. Без него ще се наложи да сменяме системата на игра. В момента няма кой да го замени, ако излезе от състава. Но няма и футболисти, които да не се продават. Общо взето, смята се при такава сделка основно е мнението на двата клуба, а мнението на играча - маловажно. А не трябва да е така."

"Попов вече не търси нов клуб в Русия, а вижда своето бъдеще в Европа. Затова Кубан би се съгласил на продажба само ако получи интересни оферти от клубове от Англия или от Германия", коментира ръководителят.

След 17 мача Кубан е на 8-о място с 26 точки, но последните четири срещи на отбора бяха неудачни - две поражения и две равенства. Така Кубан изостава на 6 точки от третото място, което в момента се заема от Динамо (Москва).

"Въпросът е дали ще бъде приятно за него, а и за нас, да се бори за 10-о място в Англия или Германия? Има ли смисъл да напуска, след като и в Кубан има сериозен проект. Нашата цел е да бъдем сред най-добрите клубове на Русия. Това вече е философия на клуба. При нас в града се появи много сериозен конкурент - ФК Краснодар, който ни принуждава да бъдем винаги в тонус и да се стремим към нещо по-голямо", завършва генералният директор на Кубан.