Костадинов отказа да се завърне в София

Публикувано на: 23.12.2014 10:37

Автор: Проспорт.бг

©Фейсбук
Бранимир Костадинов отказа да се завърне в софийски клуб, който е влязъл в контакт с агента му. Договорът на нападателя с пловдивския Локомотив изтича през лятото и той е свободен да подпише с когото пожелае, а няма проблем да прекрати договора си и да стане свободен агент, заради неизплатени заплати.
 
Костадинов бе привлечен при смърфовете през лятото от Емил Велев, с когото работиха в Локомотив София. Тогава той пристигна от Черноморец. След направената смяна на властта играчът бе единственият от селекцията на Кокала, който остана в състава.
 
Според наши източници мотив за отказа на Костадинов са феновете на пловдивчани. И пред агента, си и пред тесен кръг приятели, някои от които ще се състезават за потърсилия го клуб, той е споделил, че е в Пловдив преди всичко заради тях и подкрепата им, и ще бъде лоялен. Освен ако клубът сам не прецени, че няма нужда от него. Костадинов няма да предприеме стъпки към прекратяване на договорните, а и видимо чисто емоционалните отношения с черно-белите от "Лаута". 

Бранимир Костадинов е юноша на Славия. На 15-годишна възраст заминава за австрийския ЛАСК от Линц, на 16 е привлечен в шотландския Хартс, където на 16 години и 9 месеца подписва първия си професионален договор. Заради огромната дългова криза в Хартс през 2009, заедно с другите момчета от континентална Европа са освободени и се прибира в България. Зад граница е играл и за словашкия Татран, който също заради фалит от "Зона Европа" е изваден в по-долна дивизия. Роден е на 4 март 1989 година.