Краев ще замине на тестове в Сити

Публикувано на: 29.12.2014 10:19

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Левски
Шампионът на Англия Манчестър Сити изпрати официална оферта за талант №1 на Левски Божидар Краев, пише "Меридиан мач". Тя обаче е примерна и може да претърпи промяна в зависимост от представянето на 17-годишния халф на "Етихад". Краев заминава за Манчестър в началото на януари, където ще мине през едноседмични тестове.
 
От „Герена" разкриха, че шансът му да подпише с милиардерите е около 90 процента. Според запознати „сините" може да продадат на Манчестър Сити Божидар Краев и без проби, но споменатата по-горе оферта на „сините" от Манчестър не е задоволителна.
 
Идеята на левскарите е след тестовете от Манчестър Сити да предложат поне двойно повече пари за таланта. В същото време стана ясно, че Ювентус най-вероятно ще се откаже от Краев. 
 
Младокът беше за три дни на проби при шампионите на Италия и се представи добре. Ръководството на "Старата госпожа" обаче не са доволни от факта, че Божидар подписа в последния момент професионален договор е Левски за 3 години. 
От Ювентус искали да вземат само срещу компенсация младока и нямат желание да плащат трансферна сума за правата му. Особено когато трябва да мерят оферти с един от най-богатите клубове в света - Манчестър Сити.
 
Коментар на Проспорт.бг: Ако някой го купи на тази възраст срещу компансация, то сделката ще е топ и отгоре. Ювентус е от шампионат първа категория, Левски от първенство - трета. Краев и национален състезател. Само тези детайли качват сумата отровно много, дори за разбиранията на хората от Юве.  Със сигурност Манчестър сити няма да плаща нищо повече и накуп. В Англия отдавна е разработена система и компенсаторни механизми за млади играчи и в никакъв случай никой няма да прави компромиси.