Нейков запя отново за базите на ЦСКА

Публикувано на: 07.01.2015 11:57

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба ЦСКА
Бившият спортен министър и настоящ съветник на премиера Бойко Борисов Свилен Нейков разкри какви са условията, които ЦСКА трябва да покрие, за да подпише нов договор за базата на клуба.
 
Според Нейков, „червените“ трябва да покрият задълженията си, които имат, а също така и да  представят инвестициите в министерството на спорта.
 
„Договорът си е напълно нормален. Желанието сега е да се отдаде на концесия. Има определени задължения, които трябва да се покрият, няколко неща, които да се изчистят. Зависи от обстоятелствата. Трябва да скъсаме предния договор и да минем на концесия. Без да изчистят задълженията обаче, които не са толкова големи, няма как да стане. Ако ще остане същото положение от тяхна страна, няма смисъл от нов договор“, коментира Нейков в интервю за „Тема Спорт“.
 
„ЦСКА първо трябва да си представят инвестициите в министерството на спорта. Има си определени точки и правила, които трябва да се спазват. Да покажат задълженията си към НАП. Има стъпки, които трябва да направят, за да отидем на концесия“, допълни той.
 
На въпрос за базата на ОСК ЦСКА, Нейков обясни:Там са регламентирани отношенията между двете страни. Новите стъпки могат да са различни – почасово или нещо друго. Да се уточни как ще бъдат реновирани базите, за да продължат да ги ползват спортистите.
 
Припомняме, че именно по време на мандата на Свилен Нейков като спортен министър, ЦСКА получи безвъзмезно ползване за 20 години стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево.
 
"За пръв път от 1948 година насам ЦСКА е собственик на дома си. Досега винаги базите са били собственост или на държавата, или на военните, или на някой друг. Сега имаме възможност най-накрая да се разполагаме с дома си и трябва да осигурим на нашите футболисти и юноши по-добри условия за подготовка“, заяви тогавашният президент на "армейците“ Димитър Борисов, припомня "Тема:Спорт".