Базата на ЦСКА може и догодина

Публикувано на: 11.01.2015 15:40

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА планира да построи втора зала на стадион „Българска армия", информира в. "Труд". За този проект е станало дума в разговорите на клуба със спортния министър Красен Кралев.

ЦСКА твърди, че има инвеститор, който ще вложи 35 милиона евро в нов стадион. В плана е заложено втората зала да бъде в сектор „В" и да се дава под наем за различни видове спорт като художествена и спортна гимнастика, лека атлетика. Най-вече за спортните клубове с марката ЦСКА. Така в залата на сектор „А" баскетбол тренират „червените" юноши.

В разговорите с министър Кралев се е стигнало до много консенсуси, а за да се подпише договор трябва да минат десетина месеца. Със сигурност инвеститорът не възприема сегашния вид на „Българска армия", тъй като трите сектора извън „А" са насипи и не могат да бъдат използвани за нищо друго. Кралев е заявил, че отдаването на базите на концесия включва и пълен ремонт на Панчарево. В момента там има само един използваем терен и много руини.

От турския Мерсин никой не си вдига телефона при позвъняване от България. Клубът изпусна срока да преведе пари по трансфера на Спас Делев от 2012 година. Чуха се информации, че ФИФА е дала нова отсрочка. Парите (около 600 000 евро) са жизненоважни за текущите сметки на „червените".

От ЦСКА негодуват, че винаги са притиснати до стената за некоректни плащания, но техните длъжници нямат подобни ултиматуми от ФИФА. Мерсин е заплашен с отнемане на 6 точки, ако не си оправи финансовите отношения с българския клуб.