Четвъртък, Благоевград, 10 часа. Свобода!!!

Публикувано на: 27.01.2015 19:37

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
В четвъртък, от 10 часа в Благоевград се събират фенове на ЦСКА от региона, които ще окажат мълчалива подкрепа на Иван Велчев. Ултрасите няма да предприемат крайни действия, които да се тълкуват, като натиск върху правосъдието.
 
Припомняме, че миналия петък Районният съд в Разлог определи промяна на мярка за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. Но в понеделник прокурорът по делото, 15 минути, преди изтичане на срока отново протестира и Велчев остана зад решетките, където е осми месец, без повдигнато обвинение, съответно без присъда. Но с опасност за живота, според медицинското заключение на доктор Цветан Гатев от "Съдебна медицина" на Военно-медицинска академия.
 
В четвъртък Окръжният съд в Благоевград ще разглежда протеста на прокурора. Досега, съдът винаги е игнорирал решенията на този в Разлог и е връщал Иван в ареста, независимо от доказано вложеното му здравословно състояние и брутално нарушаване на Конституцията на Република България, Хартата за защита на основните права на човека в Европейския съюз, Хартата за основните права в Европейския съюз и т.н.
 
През последната седмица бяха освободени двама от последните трима задържани, като прокурорът не протестира. В понеделник обаче, той отигра любимото си упражнение. А вероятно е повече от убеден, че не може нищо да докаже и още по-важното, че е хванал някого, но не е сигурен дали е той. И че на практика е без шанс за доказване на вина. Но поне да опита последно гадостта на местен феодал.