Министърът на спорта се заема със скандала в биатлона

Публикувано на: 09.02.2015 09:42

Автор: Проспорт.бг

©
Държавата, в лицето на министъра на спорта Красен Кралев, се заема с разрешаване на скандала в биатлона. Президентът на федерацията на един от най-успешните зимни спортове в България Екатерина Дафовска и Красимир Анев влязоха в конфликт, след като състезателят отказа да участва в щафетата по време на европейското първенство в Естония. Така карето загуби шансове за добро класиране и се попречи на плановете на Федерацията по биатлон да получи държавно финансиране за следващия сезон.
 
Красен Кралев вече е провел среща с Дафовска, за да се запознае с нейната гледна точка по проблема. Днес се навършват 17 години от олимпийската титла на Екатерина Дафовска на зимните игри в Нагано. Очаква се в най-скоро време при министъра да се яви и Красимир Анев. Не е изключено Кралев да направи очна ставка между шефката на федерацията и спортиста, за да бъде разрешен проблема.
 
„Моята позиция е неутрална. Нямам нищо общо със скандала. Изразих единствено мнението си заради щафетата на Европейското, която не се състоя, заради Красимир Анев. Нещата, които Анев каза, не ми харесаха, защото не бяха точни. Момчетата били здрави. Няма такова нещо. Не може само един човек да комуникира с медиите и така да разбира цялата общественост. Нямам нищо против Краси. Не е истина, че треньорът ни е настройвал против него. Темата Краси Анев не е влизала в нашите разговори никога. Само той си мисли, че всички са против него", коментира другият ни водещ биатлонист в момента Владимир Илиев.