Ботев Пд се подсигури с лиценз за Коматево

Публикувано на: 27.02.2015 11:41

Автор: Проспорт.бг

©botevplovdiv.bg
Специализирана комисия от Община Пловдив, оглавявана от зам-кметовете Димитър Кацарски и Петър Зехтински, извърши оглед на футболен комплекс "Ботев 1912" в Коматево във връзка с лицензирането на съоръжението за сезон 2015/16. Освен представители на местната власт в състава на комисията попаднаха експерти от Министерството на младежта и спорта, НС "Пожарна безопасност и защита на населението" и полицията. 
 
Канарчетата явно са решили да се презастраховат, ако не са готови със строежа на "Христо Ботев". Както е известно, жълто-черните обявиха, че ще направят всичко възможно да вдигнат поне централата трибуна, за да може тимът да се върне на "Колежа". Явно обаче това няма да е по силите на клуба, който е в тежко финансово положение и бъдещето му след края на сезона е доста неясно.
 
След направената вчера проверка на състоянието на футболния комплекс и прилежащата инфраструктура спортният център получи одобрението на експертния съвет за провеждането на официални срещи от следващия сезон. Клубът ще получи необходимия сертификат, който е част от документацията за получаване на задължителния лиценз.
 
Футболистите на Ботев продължават подготовката си за мача с Марек. С изключение на възстановяващия се от травма Момчил Цветанов останалите тренират на пълни обороти, пише вестник "Тема:Спорт".