ЦСКА успокои, обеща да плати на Гонсалвеш

Публикувано на: 05.03.2015 15:34

Автор: Проспорт.бг

©cska.bg
Ръководството на ЦСКА даде разяснение за случая „Гонсалвеш“, който заплашва клуба с отнемане на точки от актива в „А“ група. „Червените“ дължат 100 000 евро на мениджъра Карлош Гонсалвеш, който през 2010 г. доведе на „Армията“ ганайския халф Уилям Тиеро. Управата на ЦСКА обяви, че ще плати дължимата сума, като през следващата седмица ще бъде уточнен срок за издължаването към футболния агент.

ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ЦСКА

Армейци,

Информираме, че случаят Гонсалвеш е един от останалите петнадесет особено скандални случаи за комисионни или плащания за футболисти, които никога не са играли в ЦСКА или са изиграли само по няколко мача. Всички тези случаи са на специално разглеждане от ФИФА, а някои от тях се намират в Спортно арбитражния съд в Лозана.

За наше съжаление, решението по случая Гонсалвеш е взето от ФИФА преди ЦСКА да информира световната организация за криминалния характер на споменатите сделки. Ето защо ЦСКА не възразява да плати подписаната от бившето ръководство комисионна.

Окончателният размер и срок за плащане (част от сумата е платена през януари), ще бъде уточнен следващата седмица. Ръководството на ЦСКА, което пое съдбата на клуба през юли 2013 година, консултира всеки отделен случай от скандалния списък на сделки съвместно с представители на ФИФА и БФС.