Историческа победа на Берое на стадион "Българска армия"

Публикувано на: 07.03.2015 19:01

Автор: Проспорт.бг

©
Безобразието на отбора на ЦСКА от началото на пролетния дял на "А" група продължава с пълна сила. Независимо от усилията на ръководство и голяма част от феновете теренът да бъде почистен от натрупалия сняг, за да може мачът да се проведе, "червеният" тим допусна втора поредна загуба след 0:1 от Берое.

Единствения гол на стадион "Българска армия" отбеляза Аласан Ндиайе в 74-ата минута, когато бе изпуснат от Марин Оршулич и с глава не остави шанс на Якуб Дивиш. Интересен факт е, че за заралии това първа победа в историята им на "Армията", както и първи успех над "червените" от 1990 година насам.

За разлика отпреди седмица в "Надежда" днес "армейците" владееха малко повече топката, бяха по-активни в преди позиции, но въпреки това Макенджиев оставаше незастрашен. Връх на всичко възможно бе решението в 85-ата минута Стефан Николич да бие дузпа, отсъдена за спъване на Тони Силва. Но дори и най-добрата възможност пред ЦСКА в мача не доведе до гол във вратата на гостите.

А след последния съдийски сигнал активът на ЦСКА остана 44 точки, със само три повече от втория Лудогорец, който утре приема Левски. Берое излезе на трето място с 37 т. от 21 мача.