Федерер: С Григор много си приличаме

Публикувано на: 10.03.2015 16:38

Автор: Проспорт.бг

©
Григор Димитров и Роджър Федерер излизат в демонстративен мач тази нощ. Двубоят е част от голямо шоу в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. На корта ще играят Моника Селеш и Габриела Сабатини, а двубоят между българина и швейцареца ще започне около 05:00 часа. Двамата дадоха съвместна пресконференция.

"Любимото ми нещо тук е да играя тенис!", започна Димитров. "Енергията тук е невероятна, направо е лудост. Чувствам се като рок звезда, когато играя в Ню Йорк. Когато стъпих в "Медисън Скуеър Гардън" веднага разбрах, че никога досега не съм изпитвал подобна тръпка. Това е една от най-великите сцени, на които може да играеш тенис и аз нямам търпение да изляза на нея", допълни българинът. "Като оставим всичко настрана извън тениса Роджър е прекрасен човек. За мен е огромно удоволствие да бъда с него, както и с дамите, разбира се", каза още Димитров.

"За първи път се срещнах с Григор Димитров, когато той беше на 16 години и просто не можех да повярвам, колко много си приличаме", спомни си Роджър Федерер. "Винаги е удоволствие да играя срещу Роджър, въпреки че загубих последните ни три двубоя", върна комплимента Григор.