Чочев е готов за дебют срещу Италия на 28 март, среща за доброто му бъдеще във Верона

Публикувано на: 11.03.2015 10:41

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Костадинов, Проспорт.бг
Ивайло Чочев приема с удовлетворение поканата на националния селекционер за европейската квалификация срещу Италия на 28 март от 21.45 часа на националния стадион "Васил Левски". Тя е и съвсем логична, доколкото българинът се състезава именно в Серия А и е единственият млад играч и едва вторият българни изобщо, който играе в шампионат от първа категория по критериите на ФИФА.
 
"Със сигурност ще бъде много труден мач, но съм напълно готов за предизвикателството. Вече съм почти напълно адаптиран към италианския футбол и не мисля, че ще имам емоционална пречка да играя с максимална концентрация. Вълнувам се, разбира се. Очаквам да дебютирам за националния отбор. Ако господин Петев реши да разчита на мен в мача, то по-мечтано начало с фланелката на представителния отбор на България едва ли може да има. Срещу четирикратен свметовен шампион."
 
Агенция Проспорт, която представлява играча, също очаква с вълнение нов етап от кариерата на Ивайло Чочев. Агентът на играча и Управител на агенцията - Петьо Костадинов-Полковника, ще подкрепи Чочев непосредствено преди квалификацията при гостуването на Палермо във Верона, на Киево,  на 22 март. Предния ден агентът ще се срещне с Ивайло, хора от ръководството на Палермо и спортно-техническия щаб, като част от комуникацията между страните за осигуряването на оптималното развитие на 22-годишния българин.