Жоаким се защити, ЦСКА със съобщение

Публикувано на: 13.03.2015 14:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Нападателят на ЦСКА Аурелиан Жоаким се защити за даденото интервю във вестник в Люксембург. Още вчера нападателят заяви пред треньора Стойчо Младенов, че думите му са били преиначени и разполага със запис, с който може да докаже твърдението си. Наставникът изгони Жоаким от отбора и обяви пред всички футболисти, че играчът ще бъде върнат обратно само ако се докаже, че думите му са били изопачени.

Ето какво пише ЦСКА в официалния си сайт:
Армейци, ЦСКА София изслуша нападателя Орелиен Жоаким и проучи детайлно електронната му кореспонденция с журналиста Дан Елвингер от "Тагеблат", относно поместен материал на страниците на люксембургския вестник. В него Жоаким е цитиран неточно, а голяма част от мнението му изобщо не е публикувано.

"Не съм искал да обидя никого и не съм го направил. Уважавам клуба и треньора. И аз бях изненадан, когато видях как се интерпретирани думите ми и как някои неща са извадени от контекста. Ще ви дам пример - обясних, че не тренираме нормално, но това бе така, заради лошия климат и снега, който валя в София. Излезе обаче само това, че не тренираме нормално. А обяснението ми го няма. За мен е некоректно. Съжалявам, че се получи такава ситуация. Единственото, което искам е да бележа голове за ЦСКА. Дори наскоро имах оферта да играя в друга държава, но аз я отказах, защото искам да побеждавам с настоящия ми отбор. Не мога да нося отговорност за този материал, след като по-голямата част от него са твърдения на журналиста, а не мои думи".