Батков отсвири "Синя България" за акциите

Публикувано на: 25.03.2015 08:03

Автор: Проспорт.бг

©levski.bg
До края на работния ден вчера Тодор Батков не прехвърли и една акция на тръст "Синя България", информира "Труд". Запалянковската организация с около 700 регистрирани членове постави ултиматум да получи клуба, без да плаща. Срокът изтича днес, когато и с лупа не се вижда шанс тръстът да зърне акции.

"Синя България" заплаши, че ако ултиматумът не бъде изпълнен, в четвъртък ще изтегли своите хора от управителния съвет. Такъв е Васил Колев, шеф на тръста. Владимир Владимиров-Гугутката е от квотата на Националния клуб на привържениците (НКП), чийто председател е. Не е ясно дали Илия Козарев се брои за човек на тръста. Бизнесменът обаче е спонсор на отбора по футзал "Левски София Запад". А едноименният фенклуб е силната ръка сред най-разпалените ултраси, които пък влияят сериозно на тръста. Възможно е и тримата да напуснат.

През есента ултрасите хвърляха особено активно бомби, което доведе до наказания за 4 мача на Левски при закрити врати и сериозни загуби от пропуснати ползи. Имаше и серия глоби, включително за расистки прояви, стоварили санкции за около 100 000 лева. Безчинствата рязко намаляха след съгласието хора от тръста да влязат в управата. Не е изключено скоро да се подновят. Възможно е най-ударните ултраси (около 500 човека) отново да превърнат студената война за Левски в гореща, включително с крайни протести като нахлуване на терена. Логичният резултат ще е изваждане на клуба от "А" група с решение на БФС, тъй като станаха много наказания.