А когато футболен пинчер лае журналисти...

Публикувано на: 28.03.2015 08:42

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Гледах снощи репортаж от пресконференцията на националите преди днешната квалификация срещу Италия и си предизвиках остър гастрит с изслушването на някой си Валери Божинов.
 
Спомних си, че през 1993 година Любо Пенев направи една караница на журналистите. Нищо, че същия ден в "Труд" на цяла страница бях пуснал болката му в интервю. Това беше прецедент за вестника. Такъв обем на практика не се разрешаваше, поради графичната концепция.
 
Като реакция тогава не отразихме мача срещу Финландия. Написахме само резултата и съставите.
 
Това беше същият национален отбор, който направи онзи подвиг в САЩ. Макар и по това време много далеко изобщо от класиране. Тогава никой не знаеше, че Господ е българин.
 
Предизвиках си гастрит, защото се сетих, че на онази пресконференция срещу нас седяха голмайсторът и шампион на Европа Христо Стоичков от Барселона, Любослав Пенев - капитанът на  Валенсия, Йордан Лечков от Хамбургер - заедно с Фон Хесен най-добър халф на Германия, институциите от Лисабон Красимир Балъков и Ивайло Йорданов от Спортинг, свещеният Коща - Емил Костадинов от Порто...
 
Срещу тези същите велики майстори на коженото кълбо бяха златните пера и неповторимите коментатори на България. Ще се огранича само с Николай Колев - Мичмана, Людмил Неделчев - Люпи, Калин Катев - Кальо, Стоян Кукуванов-Куки...
 
Та кой беше ти Валери Божинов!? В кой точно отбор, на кое точно първенство се състезаваш? Какво точно си постигнал във футболната игра, та искаш уважение? Кака Мара ли гърмеше водевил, след водевил?
 
А вие, млади колеги, поне мъничко няма ли да излезете от чалгата? Та вие сте образовани хора, а ви хока неграмотен човек.
 
"Ако ни е сме добре и вие ще сте добре...". Гледай ти!? Той и медиен експерт бил... Как да му обясниш на недоучилия, че такава логика не съществува. Няма такъв филм.
 
И за него и за пропусналите часа ще отбележа класическия пример: "Когато куче ухапе човек - това е хроника. Когато човек ухапе куче - това е първа страница!"
 
Признавам, че не сме разглеждали хипотезата: "Когато футболен пинчер лае журналисти..."