VW разкри новото пето поколение Polo в Женева

Публикувано на: 05.03.2009 18:39

Автор: Агенция Спийд - Прес

©speed-press.com
VW Polo
VW разкри петото поколение Polo на автосалона в Женева. Колата с 34-годишна история дебютира с нов дизайн, както и с нови и ефикасни TSI и TDI двигатели, снабдени с директно впръскване и отговарящи на EuroNCAP стандартите.

Дизайнът също е нов, включва нова, по-тънка предна решетка и нови светлини в задната част. Колата е с 36 мм по-дълга и с 32 мм по-широка от предшественика си, височината е намалена с 13 мм.


VW Polo се захранва от 1,2- и 1,4-литрови атмосферни двигатели и нов 1,2-литров TCOC с турбокомпресор. Дизеловият агрегат е изцяло нов - 1,6 литра TDI с директно впръскване. Всички са комбинирани стандартно с 5- или 6-степенна скоростна кутия. За пръв път като опция се предлага и 7-степенната DSG трансмисия.


VW Polo BlueMotion също ще се присъедини към гамата с високо ефективен 1,6-литров TDI, произвеждащ 90 к.с., комбиниран с 5-степенна скоростна кутия. Тази версия постига разход от 3 л на 100 км и отделя само 96 г/км CO2.
В Женева VW показа концепция от второ поколение BlueMotion за 2010 г. Тя е оборудвана с 1,2-литров дизелов двигател с три цилиндъра.

Мощността е 75 к.с., изразходва 2,7 л на 100 км, а вредните емисии са сведени до 87 г /км. Това е постигнато благодарение на редица промени, включващи оптимизирана аеродинамика, автоматична система stop&go и регенерираща спирачна система.