Допинг разлюля и леката ни атлетика

Публикувано на: 03.04.2015 12:52

Автор: Проспорт.бг

©
Нов допингскандал разлюля българския спорт. След 11-те положителни проби на щангистите днес стана известен още един, този път в леката атлетика. Един от талантливите състезатели Георги Георгиев–Джопето, който спечели титлата на 60 метра на Националния шампионат през февруари, е дал положителна допинг проба.

 "Няма значение кой как се казва, дали е Георги Георгиев или някой друг. Водим безкомпромисна борба с допинга. Чакаме решение на комисията. Ако състезателят е виновен, ще си понесе наказанието."

Джопето е със спрени състезателни права от 26 март. Това потвърди президентът на федерацията Добромир Карамаринов. Състезателят е дал проба след бягането си в Добрич на 14 февруари. "А" пробата е положителна, като Георгиев вече е бил изслушан от комисия към антидопинговата агенция. До отваряне на "Б" пробата атлетът няма право да дава изявления по случая. Треньорката на Георгиев - Валя Демирева, е в шок от случилото се.

Състезателят на клуб "Атлетик-София" е ставал национален шампион на 100 метра на открито. Георгиев е дал проба след бягането си в залата в Добрич на 14 февруари, като А пробата е била положителна за забранен стимулант.