Чавдар ли е проблемът на ЦСКА?

Публикувано на: 09.04.2015 08:37

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Доколкото в ЦСКА очевидно конфиденциалност на договорите е невъзможна, а манипулацията на общественото мнение клубна дисциплина, то няма как да не уточня няколко детайла по плащането по посока Чавдар Етрополе от трансфера на Ивайло Чочев в Палермо от миналото лято.

Ще уточня, защото всички защити на контракта съм правил аз с неоценимата помощ на адвокат Анатоли Грънчаров, а преговорите с Георги Илиев- Майкъла, в присъствието на юрисконсулта Радостин Василев съм водил лично, къде с по-висок, къде с по-нисък тон. И няколко изригвания.

Та, накратко. Ивайло Чочев пристигна по желание на старши треньора на ЦСКА. Собственикът на етрополския клуб направи жест и го пусна срещу 0 лева, 0 лева комисионна получи и неговият агент. Етрополе не пожела компенсация по скалата, не направи никакви претенции, а потърси поделяне на риска и при успешно развитие на състезателя да капитализира инвестицията си.

Чочев пристигна, като двукратен шампион на България, капитан на младежкия национален отбор и на Чавдар Етрополе. На 19 той беше готов за битка. Тази подготовка не е дошла само от чистия планински въздух, а с много и отговорна работа. Всичко това струваше на ЦСКА 0 лева.

В договора вписахме ясно, че при трансфер, Чавдар Етрополе ще получи 50 процента от ДОГОВОРЕНАТА сума. Без уговорки, защото играчът е пристигнал именно за 0 лева.

Има и допълнителни защити. Най-тежката от тях е, че ако ЦСКА реализира трансфер, без писменото съгласие на Чавдар Етрополе, то ЦСКА дължи и 50-процентна санкция от договорената сума. Т.е. на ясен български това означава цялата сума.

Вярвам не се съмнявате, че манияк, като Александър Томов е правил каквото си е наумил. И няма никакво писмено съгласие от Чавдар Етрополе. Както и да си зададете въпроса защо подписа този трансфер, а не изчака три дни, за да сложи параф под контракт с Монако за 3.6 пъти повече. Питайте се.

Тази сутрин се пробуждам с поредния душ манипулативни внушения за обществеността. Твърди се, че е удържана 5-процентна сума солидарност от Палермо и тя отива изцяло в Чавдар. Такова внушение е за лаици и е съвършена лъжа. От цялата сума в Чавдар постъпват едва 13 000 евро. Има си правила за изчисление, които вие, драги ми фенове не сте длъжни да знаете.

Още по-кретеноидно звучи твърдението, че Милен Георгиев е завел дело срещу ЦСКА и ако го спечели, то всичко отново ще се пише в сметката на клуба. Питанка - какво общо има Етрополе с делото? И какво общо има то с договора. Повтарям - 50 процента от ДОГОВОРЕНАТА сума.

Чавдар Етрополе, в името на доброто на ЦСКА и да не закъса клубът, заради тогавашния мониторинг на УЕФА се съгласи на разсрочване и изплащана с вноски на по 50 000 на месец. Не получи и 5 турски лири.

Тези дни Емил Димитров отбеляза - не прехвърляйте проблемите от болната на здравата глава! Защото звучи нагло и вмирисано да има плащания от 320 000 евро за нищо, а тези които са ти спасили лиценза миналото лято да понасят цялата пропагандна помия на няколко безпардонни индивида. Повтарям - СПАСИ ЛИЦЕНЗА!!!

Хубав ден!