В "Б" група: Съдия казва на гостите да не се напрягат, трябва да даде дузпа

Публикувано на: 10.04.2015 12:31

Автор: Проспорт.бг

©интернет
Верея спечели домакинството си на Локомотив (Мездра) с 1:0 в мач от "Б" група, в който се сблъскаха два отбора, борещи се за оцеляване. Двубоят обаче не мина без скандал. Свиделите на случилото се на стадион "Трейс Арена" разкриха пред БЛИЦ за грозни действия на съдията Димитър Андреев.

По време на мача реферът "съветвал" гостите от Мездра да не се напрягат. Още от началото на срещата Андреев побутвал всячески домакините. Затварял си очите за нарушения срещу играчи на Локомотив, на няколко пъти подарявал корнери за Верея при положение, че топката излизала в аут. Още по-скандалното, с което Андреев втрещил гостите били подмятанията му към тях: "Ще дам дузпа, да знаете! После не ми се сърдете!".

Така и се случва, след като в 90-ата минута Андреев посочва бялата точка, маркирайки нарушение на Стоян Димов срещу Петко Ганев. Интересното е, че футболистът на "железничарите" е зад "фаулирания" Ганев и дори не успява да го догони.

"Жалка история, даде им несъществуваща дузпа, след която дори играчите на Верея бяха гузни и не се радваха. Живко Желев я вкара и никой от съотборниците му не отиде да го поздрави. А той дори им е треньор. Сами се досетете за какво нещо става дума. От всички се знае, че Верея трябва да се спаси и да не изпадне от "Б" група. Това е обществена тайна", коментираха от щаба на Локомотив (Мездра).
 
За задкулисните действия, в които Верея се замесва, алармира и треньорът на друг отбор, борещ се за спасение - "Ботев" (Враца). Снощи Адалберт Зафиров каза, че в клуба от Стара Загора са взели всички мерки да останат в групата.

Припомняме, че съдията Димитър Андреев от този сезон вече не е в "А" група, тъй като беше изваден от ранглистата.