Бала: Титлата на Лудогорец е формалност

Публикувано на: 10.04.2015 17:31

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Литекс
Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков обяви на пресконференция, че четвъртата поредна шампионска титла на Лудогорец е просто формалност. Ловчанлии приемат Берое в събота (11 април) от 20:00 часа.

"Очакванията ми се за изключително здрав мач срещу отбор, който загуби в предишния кръг с 1:4 като домакин на Локомотив София. Сигурен съм, че те ще дойдат много мотивирани в Ловеч, за да заличат този негативен резултат. На мен ми е напълно ясно колко подготвен и агресивен ще бъде Берое. Надявам се да съм успял да предам това и на моите футболисти и те също за излязат подготвени за двубоя. В плейофната фаза всичките мачове са финал за нас. Всеки един двубой може да те изхвърли от борбата. Не трябва да допускаме по никакъв начин да губим мачове. В най-лошия случай двубоят трябва да завършва наравно. Специално срещу Берое излизаме за победа", коментира треньорът на отбора от Ловеч.

"Четвъртата поредна титла на Лудогорец е просто формалност. Ние сме реалисти, нашата амбиция е да стигнем до евротурнирите", добави Бала.

"С Петър Хубчев се познаваме много добре. Битката ще се реши на терена от самите футболисти. Тези, които успеят да се нагласят по време на мача, да са по-агресивни, да желаят повече победата, ще я постигнат. И двамата сме възпитаници на германската школа. И аз и той успяваме да наложим в България това, което може да се вземе от школата в Германия. Времето ще покаже дали ще успеем и до къде ще стигнем", добави специалистът.

Балъков каза още, че бъде загуба за българския футбол, ако ЦСКА, Левски и Локомотив София не получат лиценз за Европа и за вътрешното първенство, защото трите отбора са фактори в родния футбол независимо от финансовите им проблеми.