Черно море пречупи Хасково с резерви

Публикувано на: 10.04.2015 19:24

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Черно море не допусна изненада и победи Хасково с 2:0 в домакинството си от 25-ия кръг на "А" група. Срещата бе трета от втората шестица на плейофите. Благодарение на успеха моряците събраха 37 точки на осмото място. Хасково пък е твърдо на дъното с 11 точки.

В герои за Черно море се превърнаха и трите резерви, появили се след почивката. Още на полувремето в игра влязоха Себастиан Ернанес и Симеон Райков. Именно те отбелязаха головете. Първо в 71-ата минута Ернандес засече чудесно подаване отдясно на току-що влезлия Вилиян Бижев. Седем по-късно пък Райков матира Банков с бомбен изстрел от пряк свободен удар.

Преди почивката най-интересното на стадион "Тича" бяха два шута в гредите. Първо от напречната се отби изстрел на Георги Божилов, а малко след това десният страничен стълб попречи на Димитър Алексиев да се разпише. В 90-ата минута пък Черно море остана с човек по-малко. Контузия получи Михаил Венков и тъй като всички смени вече бяха извършени, "моряците" доиграха последните минути с 10 души.