Брилянтен Чочев "воскресе" с гол! (ВИДЕО)

Публикувано на: 12.04.2015 17:29

Автор: Проспорт.бг

©palermocalcio.it
В Палермо отвя с 3:1, като гост на Удинезе, а брилянтният Ивайло Чочев вкара атрактивно третото попадение с глава в 66-ата. Почетния гол за домакините отбеляза капитанът Антонио ди Натале в 81-ата минута на мача.
 
Изигралият пълни 90 минути българин прати индиректен поздрав на всички, които си подредиха интересите пред националния в квалификацията срещу Италия и талантливият българин не видя терен, независимо, че е играч именно от Серия А.
 
Дано националният селекционер е имал възможност да погледне поне мъничко от мача, или да го изгледа на запис, за да установи какъв диамант има в центъра на българския национален отбор.
 
Чочев игра, като по учебник във формация 4-3-2-1, наричана от някои "елха", като поделяше усилието в дефанзивния вал, но бе първият, който задължително получаваше всяка отнета топка, за да я разпредели за фаза атака. Самият той веднага излизаше от централната зона на левия фланг и наливаше в тройката от втора позиция зад централния нападател. Подобни маневри могат да се правят само и единствено с интелигентни, с умни играчи. Чалга продуктите обикновено са за други първенства.
 
С попадения на Ашраф Лазаар в 15-ата и Лука Ригони в 21-ата минута гостите от Сицилия поведоха с 2:0, а Чочев доведе нещата до класиката 3:0. При атака в дясно българският халф приспа защитата с ленивост в стил "играйте без мен" и когато всички го бяха отписали видяха връхлитащия №18 и неспасяемо попадение с глава. Освен трите гола сицилианците се отчетоха и с две греди на Дибала и Рисполи.
 
Освен брилянтните си отигравания в организацията на играта, Чочев показа много стил в защита, а при корнерите за Удинезе бе пълновластен господар и не допусна нито веднъж изненада от статично положение.
 
Голът на Ивайло Чочев бе негов първи в Серия А. Това бе 11-ият мач на българина за сезона и 6-и, като титуляр. Любопитното е, че се спазва традицията, когато Чочев е титуляр, Палермо да не губи двубоите си.
 
Христос воскресе, Чочев вкара на Великден!