Шампион в Премиършип заигра в 11-а дивизия

Публикувано на: 01.10.2008 18:19

Автор: Петко Борисов

©Интернет
Иън Пиърс (вдясно) в битка с Нванкво Кану миналата година
Футболистът, който стана шампион на Англия рамо до рамо с Алън Шиърър, днес играе за селски клуб, който се радва на поддръжката на 150 фенове и заработва колкото да се почерпи след мач.

Става дума за бившия защитник на Челси, Блекбърн, Уест Хям, Фулъм и Саутхемтпън Иън Пиърс - човекът, който вдигна шампионския трофей в Премиършип с Роувърс през 1995 година.

Днес бранителят играе за тимчето Окстед анд Дистрикт, което играе в Съри Саут Ийстърн Комбинейшън Фърст Дивижън, което всъщност е 11-а лига на Острова.

Това е и първият клуб в кариерата на Пиърс, откъдето той тръгва към големия футбол и преминава в Челси.

След добрите си изяви с екипа на следващия си отбор Блекбърн защитникът бе закупен от Уест Хям за 3,5 млн. паунда през 1997 година.

Заради многобройни контузии обаче Пиърс е принуден да се прости с Премиършип и след като дългов време печели милиони, сега той играе повече за удоволствие.

Футболистът дебютира за новия си клуб миналата събота, когато се разписа при победата с 4:1 над Уестминстър Кежуълс и хвърли в делириум рекордните 150 зрители, дошли да наблюдават първия му мач.

Доходите му, естествено, са паднали драстично - 5 паунда седмично, но все още може да събере за по една почерпка след мач.
Етикети: пиърс, любопитно