Тодор Славов поведе на рали "Варна"

Публикувано на: 19.04.2015 13:53

Автор: Проспорт.бг

©
Тодор Славов и Георги Стойков с Renault Clio R3 излязоха начело в класирането на 16-ото издание на рали „Варна”, първи кръг от националния рали шампионат.

Третият в група Junior на Световния рали шампионат за 2010 година атакува в първите два етапа за деня – двете минавания на „Виница”, а дъждът и спусканията улесниха атаката му.

В първото минаване на отсечката най-бързи бяха Игнат Исаев/Милен Илиев с Mitsubishi Lancer Evo 9, които победиха с 4,4 секунди Тодор Славов и Георги Стойков и с 16,6 секунди Йордан Атанасов и Димитър Спасов с Skoda Fabia WRC.

След тази отсечка Атанасов запази лидерството си, но Славов се доближи на 8,7 секунди зад него, а Исаев също сви разликата с лидера на 20,6 секунди.

При второто минаване на етапа първо време даде Славов, който изпревари с 1,2 секунди Исаев, а Атанасов остана с 4-о време за отсечка – на 11,8 секунди от първия.

Така след първите две отсечки за неделния ден на рали „Варна” битката в челото стана още по-оспорвана – Славов води, следван на 3,1 секунди от Атанасов и на 13,1 секунди от Исаев.